INSTRUKTÖRER


 
 

Björn Bjurling

Huvudinstruktör


Efter nästan 350 SHL-matcher, 4 A-landskamper och 75 matcher i den högsta serien i olika ligor utomlands vet Björn vad som krävs för att bli en komplett målvakt. Med totalt 13 år som professionell ishockeymålvakt nästan 15 år år som målvaktstränare har Björn en väldigt heltäckande erfarenhet gällande träning för målvakter. Björn har även steg 3-utbildning inom målvatsspel. Med stor energi och ambitiös framtoning driver han sina målvakter på isen. Det största intresset är målvaktsspel och han brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och få dig att ta nästa steg i din utveckling.

 

Mike McCarthy

Instruktör


Mike McCarthy är ursprungligen från Boston, men har bott i Sverige i många år. Mike har en bakgrund som målvakt och har bland annat spelat college-hockey i USA. Han har en bred erfarenhet då han varit coach för olika lag samt arbetat som målvaktstränare i många år. Mike är instruktör på nästan alla BB Goalie Academy-camper och med sin djupa kunskap och stora driv är han ett stort tillskott på isen.

 

Pontus Sjögren

Instruktör


Pontus Sjögren har spelat över 10 år på elitnivå i lag som Södertälje SK, Malmö Redhawks och Vita Hästen. Pontus vet vad som fungerar bra ute på isen och han är väldigt duktig på att förmedla sina kunskaper till yngre målvakter. Genom sitt eget spel på seniornivå har han dessutom hållit sig väl uppdaterad om de senaste trenderna inom målvaktsspel och har själv kunnat utvärdera dem i sin egen träning.

 

Axel Feichter

Instruktör


Axel Feichter har den högsta målvaktsutbildningen i Sverige (steg 3) och har flerårig erfarenhet som målvaktsinstruktör. Han har spelat juniorhockey i Sverige och hamnade därefter i österrikiska EC Red Bull Salzburg. Efter fem säsonger med spel i flera internationella ligor, däribland två säsonger i ryska MHL har han bred erfarenhet av målvaktsspel både i Sverige och i utlandet.

 

Christopher Heino-Lindberg

Instruktör


Christopher Heino-Lindberg spelade flera säsonger i SHL och Hockeyallsvenskan där han representerade klubbar såsom AIK, Färjestad BK och Hammarby IF. Heino hann bland annat med ett SM-guld, ett JVM och 28 junior- och pojklandskamper innan en skadad ljumske gjorde att han fick lägga sin egna karriär på hyllan. Till vardags är Heino aktiv som målvaktstränare i AIK i Hockeyallsvenskan och han har jobbat med målvaktsträning sedan 2011. Genom sin gedigna erfarenhet av både eget spel och som målvaktstränare han mycket att förmedla gällande målvaktsspel.

 

Richard Olander

Instruktör


Richard Olander har varit instruktör för BB Goalie Academy ända sedan starten. Richard är en välutbildad målvaktstränare (steg 3) inom både isträning och fysträning och har varit huvudansvarig för målvaktsträningen i olika klubbar. Richard har ett genuint intresse för målvaktsspelet och dess teknik, och drivs av att se målvakterna utvecklas i positiv riktning.
 

GÄSTINSTRUKTÖRER


 
 

Per-Erik ”Pecka” Alcén

Gästinstruktör


Per-Erik ”Pecka” Alcén har gedigen erfarenhet som mångårig målvaktsinstruktör på elit- och landslagsnivå. Han har varit verksam i föreningar såsom Brynäs IF och Lillehammer Ishockeyklubb samt haft olika landslagsuppdrag åt det norska ishockeyförbundet. Sedan ett par år tillbaka driver Pecka även en egen målvaktsskola. Under åren har Pecka arbetat med bland andra Sara Grahn, Anders Lindbäck, Jacob Markström och Jonas Johansson.

 

Tobias Hamberg

Gästinstruktör


Tobias Hamberg har under många år varit målvaktsinstruktör i Växjö Lakers HC:s juniorlag och ishockeygymnasium och innehar den högsta målvaktsutbildningen i Sverige (steg 3). Han har även haft målvaktstränaransvaret i både Skånes och Smålands TV-puckslag. Tobias motiveras av att se målvakter ta ett stort ansvar för sin individuella utveckling.

 

Alexander Zalewski

Gästinstruktör


Alexander Zalewski har under flera år arbetat som målvaktsinstruktör i KHL. Först för KHL-laget Admiral Vladivostok och sedan för HK Sochi. Utöver det har Alexander en examen i medicin och idrottsvetenskap från universitetet i St. Petersburg, Ryssland. Alexander fäster stor vikt vid att arbeta utifrån målvaktens personliga behov och förutsättningar och att ständigt leta efter nya möjligheter till utveckling.
 • Tack Julia & Björn Bjurling för ännu en fantastisk helg! Det har varit helt underbart att se Björne, Pontus Sjögren och Christopher Heino-Lindberg assisterade av alla andra engagerade tränare och skyttar! Vi ses på nästa camp!

  - Jocke

 • Tack för ännu en härlig helg!! Har en sjuttonåring med träningsvärk i soffan. Vi syns på nästa camp..

  - Ove

 • Sonen tackar för en kanonhelg, helt otroligt sätt ni tar hand om alla barn och ungdomar på.

  - Fredrik

 • Tack för en otroligt kul och lärorik helg! Har en supernöjd son som vill tillbaka till nästa camp!

  - Villiam och mamma Aleksandra

 • Tack så in i bomben för en kanonhelg! Helt sjukt så lärorik…8 målvaktsklubbor av 5 möjliga för denna camp, långt, långt över förväntan! :) Bra bemötande av ALLA inblandade! Hoppas verkligen vi ses igen! TACK!

  - Daniel

 • Tack vare senaste campen gjorde jag min bästa hockeymatch någonsin! Jag var outstanding på plan!

  - Filip

 • Carl vill gärna anmäla sig till campen i augusti, och vill även tacka för två kanondagar!

  - Axel

 • Vill passa på att tacka för förra campen som min son Albin tyckte var det roligaste på hela säsongen. Och jag själv tyckte den var mycket bra organiserad och givande. Tack än en gång. Vi ses på nästa camp i augusti.

  - Johnny

 • Med lite distans till helgen och efter att ha låtit mycket sjunka in i ”skalle och kropp” vill vi på detta vis tacka för en kanonhelg i MB-hallen. Johannes kom hem mycket nöjd och glad (samt trött, men det hör ju till). Vi har suttit och diskuterat allt ifrån målvaktsspel i stort till att även titta på de små detaljerna, som hur han placerar plockhandsken. Kul! Ser fram emot kommande camper, räkna med att Johannes återkommer! :)

  - Fredrik och Anna