INSTRUKTÖRER


 
 

Björn Bjurling

Huvudinstruktör


Efter nästan 350 SHL-matcher, 4 A-landskamper och 75 matcher i den högsta serien i olika ligor utomlands vet Björn vad som krävs för att bli en komplett målvakt. Med totalt 13 år som professionell ishockeymålvakt och 10 år som målvaktstränare har Björn en väldigt heltäckande erfarenhet gällande träning för målvakter. Med stor energi och ambitiös framtoning driver han sina målvakter på isen. Det största intresset är målvaktsspel och han brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och få dig att ta nästa steg i din utveckling.

 

Mike McCarthy

Instruktör


Mike McCarthy är ursprungligen från Boston, men har bott i Sverige i över 10 år. Mike har en bakgrund som målvakt och har bland annat spelat college-hockey i USA. Han har en bred erfarenhet då han varit coach för olika lag samt arbetat som målvaktstränare i många år. Mike är instruktör på nästan alla BB Goalie Academy-camper och med sin djupa kunskap och stora driv är han ett stort tillskott på isen.

 

Pontus Sjögren

Instruktör


Pontus Sjögren har spelat över 10 år på elitnivå i lag som Södertälje SK, Malmö Redhawks och Vita Hästen. Pontus vet vad som fungerar bra ute på isen och han är väldigt duktig på att förmedla sina kunskaper till yngre målvakter. Genom sitt eget spel på seniornivå har han dessutom hållit väl uppdaterad om de senaste trenderna inom målvaktsspel och har själv kunnat utvärdera dem i sin egen träning.

 

Axel Feichter

Instruktör


Axel Feichter har den högsta målvaktsutbildningen i Sverige (steg 3) och har flerårig erfarenhet som målvaktsinstruktör. Han har spelat juniorhockey i Sverige och hamnade därefter i österrikiska EC Red Bull Salzburg. Efter fem säsonger med spel i flera internationella ligor, däribland två säsonger i ryska MHL har han stor erfarenhet av målvaktsspelet både i Sverige och i utlandet.

 

Christopher Heino-Lindberg

Instruktör


Christopher Heino-Lindberg är fostrad i Hammarby och har efter sin tid där spelat med Färjestad i SHL och med AIK i Allsvenskan och SHL. Christopher har dessutom 28 junior- och pojklandskamper. Idag har en skadad ljumske gjort att Christopher fått sluta sin egen professionella karriär men har genom sin gedigna erfarenhet och stora intresse för hockey mycket att förmedla gällande målvaktsspel.

 

Richard Olander

Instruktör


Richard Olander har varit instruktör för BB Goalie Academy ända sedan starten. Richard är en välutbildad målvaktstränare (steg 3) inom både isträning och fysträning och har varit huvudansvarig för målvaktsträningen i olika klubbar. Richard har ett genuint intresse för målvaktsspelet och dess teknik, och drivs av att se målvakterna utvecklas i positiv riktning.
 • Tack Julia & Björn Bjurling för ännu en fantastisk helg! Det har varit helt underbart att se Björne, Pontus Sjögren och Christopher Heino-Lindberg assisterade av alla andra engagerade tränare och skyttar! Vi ses på nästa camp!

  - Jocke

 • Tack för ännu en härlig helg!! Har en sjuttonåring med träningsvärk i soffan. Vi syns på nästa camp..

  - Ove

 • Sonen tackar för en kanonhelg, helt otroligt sätt ni tar hand om alla barn och ungdomar på.

  - Fredrik

 • Tack för en otroligt kul och lärorik helg! Har en supernöjd son som vill tillbaka till nästa camp!

  - Villiam och mamma Aleksandra

 • Tack så in i bomben för en kanonhelg! Helt sjukt så lärorik…8 målvaktsklubbor av 5 möjliga för denna camp, långt, långt över förväntan! :) Bra bemötande av ALLA inblandade! Hoppas verkligen vi ses igen! TACK!

  - Daniel

 • Tack vare senaste campen gjorde jag min bästa hockeymatch någonsin! Jag var outstanding på plan!

  - Filip

 • Carl vill gärna anmäla sig till campen i augusti, och vill även tacka för två kanondagar!

  - Axel

 • Vill passa på att tacka för förra campen som min son Albin tyckte var det roligaste på hela säsongen. Och jag själv tyckte den var mycket bra organiserad och givande. Tack än en gång. Vi ses på nästa camp i augusti.

  - Johnny

 • Med lite distans till helgen och efter att ha låtit mycket sjunka in i ”skalle och kropp” vill vi på detta vis tacka för en kanonhelg i MB-hallen. Johannes kom hem mycket nöjd och glad (samt trött, men det hör ju till). Vi har suttit och diskuterat allt ifrån målvaktsspel i stort till att även titta på de små detaljerna, som hur han placerar plockhandsken. Kul! Ser fram emot kommande camper, räkna med att Johannes återkommer! :)

  - Fredrik och Anna